Bizarre fiesta

Снощи попаднах на странно гости. Трябваше да има доста приятели... но ги нямаше. Всъщност нямаше никого. Или по-точно нямаше хора. Къщата обаче беше доста населена. След известна борба между сетивата и съзнанието, взех страната на сетивата. Приех очевидното. Присъствах - непоканена и непредупредена - на сбирка на Тайното Общество на Дрехите. След като го приех всичко стана много по-лесно.




 Какво се случи тази нощ е трудно да се опише. Но случката роди следния сценарий:


Купонът на дрехите 30”

Спалнята на съпрузите. По леглото и столовете – хавлии и разхвърляни дрехи, които двамата са пробвали, докато решат с какво да се облекат. Мъжът и жената са готови да излизат.

Вратата се затваря зад тях. За миг настъпва пълна тишина…след което от различни краища на стаята започва да долита тихо шумолене.

Една по една дрехите се надигат от леглото, столовете…изскачат от гардероба… оживяват. Всички се понасят нетърпеливи към хола, който бързо се изпълва с дрехи – официални, спортни, шарени… оформя се голям купон.

Дрехите жестикулират, държат се и се забавляват точно като хора.

На дивана пред телевизора къса рокличка кокетничи с делови костюм и сменя каналите, докато той се опитва да привлече вниманието й…

Около барплота са се събрали групички, които бъбрят и отпиват разноцветни питиета от малки чашки - капачките на бутилките Semana. Официална рокля с гол гръб е в компанията на спортен костюм, джинси и тениска; къси летни панталони между дълга черна пола и дамски костюм. Зад бара хавайска риза забърква сини, жъли и зелени коктейли от бутилките Semana…

В това време дънкова риза пуска по аудио уредбата купонджийска музика. Дрехите се втурват да танцуват. Вратовръзка и ефирен копринен шал се носят из въздуха, джинси се мятат във въздуха като брейкъри, бяла пухкава хавлия се върти подканващо около сатенена нощница… има страстни двойки и весели групички.

Картината се изтегля към барплота. Фокус върху наредените бутилки, който преминава в пакшот на Semana на фона на хола, пълен с веселящи се и танцуващи дрехи.

FVO: Семана. Дрехите празнуват.


(client: FS // brand:Semana // media:TV)

0 comments:

Публикуване на коментар